onsdag 1 september 2010

Miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton svarar

Jag mailade en fråga till Stockholms stads miljö- och trafikborgarråd , Ulla Hamilton (M), för några dagar sedan. Hon svarade snabbt och utförligt vilket jag som väljare verkligen uppskattar. Nedan kan ni se min fråga och hennes svar.

Hej!

Jag bor på Värmdö och cyklar till jobbet i centrala Stockholm flera gånger i veckan sedan många år. Jag kan cykla på cykelbana i princip hela tiden genom tre kommuner vilket är fantastiskt. Men jag undrar om ni under kommande mandatperiod tänker göra något åt kaoset vid Tegelbacken. Den är inte dimensionerad för den anstormning av cyklister vi nu ser och man kan väl inte förbjuda människor att cykla. Det skall nu satsas enorma summor på Förbifart Stockholm, kan inte någon krona tas till nya cykelbanor eller andra lösningar. Jag undrar också om man kan öka antalet cykelställ. Jag cyklade in med min son i somras för att se på vaktparaden, men hittade bara vid Slottsbacken ett ställ för ca sex cyklar, däremot finns det plats där för mängder av turistbussar och bilar, fördelningen känns lite skev anser jag. Nu får ju inte jag rösta i kommunalvalet i Stockholm men hoppas ändå på lite gehör för mina tankar.


Ulla Hamilton svarar:
Hej,

Tack för mail. Tegelbacken står på åtgärdslistan men Vasabron ska renoveras inom kort så det bör göras först, sedan blir det tegelbackens tur. Instämmer i att det inte alls är bra, cyklar själv där. När det gäller cykelställ så har vi kontinuerlig påfyllning av antalet. Under de senaste tre åren har det tillkommit ca 900 cykelställ i staden men det räcker inte varför vi fyller på med fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar