fredag 24 september 2010

Nacka gräver och gräver

Vid infarten till Velamsund i Nacka grävdes det för många år sedan upp en del av cykelbanan. Detta sår har varit ett problem för oss med smala däck och efter att åren gått så har man gett upp hoppet på en lagning. Så för en tid sedan grävdes det upp ännu mer och nu skall någon slags ny busshållplats byggas samt en del annat. Problemet är dock det vanliga att det inte skapas några alternativ för oss cyklister att ta oss förbi. Det saknas hänvisning till en alternativ väg och när man väl hittar den är det ett krondike som vi cyklister förväntas cykla i.


Här går det inte att cykla med racercykeln och det är rejält slirigt med andra cyklar också. Man tvingas ut i bilvägen med resultatet att bilarna tutar på en och man känner sig i vägen.


Jag har ingen aning om var Nacka kommun vill att jag skall cykla här. Kan inte Erik Langby cykla före mig en dag och visa vägen. Och hur länge skall detta bygge pågå. Det rör sig om en sträcka på några hundra meter att asfaltera. Det är ju inte direkt Förbifart Stockholm som skall byggas. Jag tycker att det är lite tråkigt att Nacka kommun tar sådan tid på sig att fixa detta bygge. I övrigt anser jag att kommunen har ordnat det bra med cykelbanor och är förhållandevis säker att cykla i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar