söndag 10 oktober 2010

Höstcykling på Värmdö

Även om jag inte är någon höstmänniska måste jag erkänna att årstidsväxlingarna är rätt fina och färgerna som kommer på hösten är verkligen vackra. Här på Värmdö har 2010 bjudit på alla väder, massor med snö, väldigt varm försommar, regnig sensommar och nu en fin höst. Får se när första snön kommer. Tog min vanliga femilarunda idag på norra Värmdö, en tur via Kalvsviks brygga till Oxdjupet och hem igen.
Vägen mot Kalvsvik är fantastiskt fin att cykla på, lite trafik och fin sträckning, synd att den bara är 7 km, enkel riktning. Här brukar jag också åka rullskidor. Det finns några fina backar här där man kan ta i lite extra. Annars är det som i Stockholmsområdet som mest, ganska så platt.

Nu är andra höskörden bärgad och de flesta åkrarna plöjda. Allt är förberett för vintern. Inte många som är ute i sina båtar. Jag skall själv ta upp vår segelbåt snart, ett tråkigt slut på sommaren då det blir så definitivt. Som sagt är jag ingen höstmänniska men kommer det massor med snö igen så uppväger det mörkret. Blir det en vanlig vinter med regn och nollgradigt väder längtar jag bara bort.

En enda segelbåt ute i Vindö ström. Ser ganska härligt ut trots att det är lite småkyligt. Kanske årets sista segeltur. Kanske också sista turen med racern för denna säsong. Kör ju mest på crossen fram och tillbaka till jobbet i stan nu. Snart börjar bandysäsongen och då blir det fullt upp. Hoppas att det går att vinterpendla i år då den senaste vintern var en utmaning för oss åretruntcyklister.

1 kommentar: