torsdag 28 oktober 2010

Nu blir det dubbdäck


Turen in idag var rätt kall och isen är förrädisk just nu då den inte syns. I Gustavsberg är det på två platser längs med Gamla Värmdövägen en cykelbana byggd på trädäck. Tokhala vid väta och såphala vid kyla, där får man passa sig. De brukar inte heller snöröjas varför vi åretruntpendlare har en något negativ inställning till dessa träkonstruktioner.
Temperaturen och underlaget längs med mina tre mil varierar en del. Det kan vara plusgrader ibland för att en liten stund senare blir minusgrader och den förrädiska halkan dyker upp när man minst anar det. Jag sätter nu på dubbdäcken på både crossen och MTB:n. Det är nu dessutom rejält sandat och jag vill tacka Nacka kommun och Stockholms stad för att de sandar direkt vid första snöfallet. Värmdö kommun är inte lika snabba. Det låg i morse is på vikarna i Farstaviken, det känns rekordtidigt, aldrig har jag tidigare sett is på havsvikar här i oktober. Hur kommer vinterns pendling att bli? Tur att man har bundet elavtal.


Nu sticker familjen till Idre för lite Mountain Biking. Det går att åka längd där nu men jag föredrar cykling. Det är riktigt bra backträning där med ca 600 höjdmeter från Idre by upp till Nipfjället. Skall bli intressant att se hur isigt det är där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar