lördag 13 november 2010

Riktigt bra lampa

Det har skrivits en del om dessa SSC-lampor, i synnerhet på Happy. Så jag köpte en via ebay häromdagen för $75 inklusive frakt från Hong Kong. Tog bara fyra dagar innan den kom fram. Lampan är enligt uppgift på 1200 lumens. Jag har haft en gammal Cateye-lampa ett tag vilken har fungerat bra på upplysta cykelbanor då det mest är fråga om att synas. Som långpendlare vill man ha lång batterikapacitet så man inte helt plötsligt blir utan belysning. Men jag kände under förra vintern att den inte räckte till och har letat länge efter en bra lampa med lång batteritid men till ett vettigt pris då de flesta kända märken tar hutlöst mycket för sina lampor.


Här ser ni hur liten den är i jämförelse med den gamla lampan, batteripacket sitter under överröret. Lampan sitter bra och rör sig inte trots skumpig grusväg ibland. Jag vet inte hur mycket alltihop väger men bra lampor är inget för gramjägare. Nu när man har både dubbdäck och en stark lampa har cykeln gått upp åtskilliga hekton dessvärre.


Det är svårt att återge lyskraften i en lampa. På den här bilden är ljuskäglan ca 20 meter bort. Men jag kan inte annat än bli riktigt imponerad av den här lampan. Den lyser på det starkaste läget över 2,5 timmar. Det är inga problem att hålla hög hastighet, jag toppade ikväll på knappt 50 km/h och det var hur lugnt som helst. Den lyser så starkt att en del bilar blinkar med sina helljus, de tror nog att det är en EU-moppe som kommer. Det finns också ett energisparläge som mest lämpar sig för upplyst väg samt ett blinkläge men det blinkar så intensivt att man blir snurrig. Jag känner att med denna lampa kan jag cykla vart som helst i kolsvart mörker. Inga som helst problem på krokiga skogsbilvägar eller mindre stigar. Man kan också sätta lampan på ett huvudband som medföljer och den blir då en mycket bra pannlampa. Kanske något för rullskidåkningen. Laddtiden är på ca tre timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar