onsdag 19 januari 2011

Lance igen

Nu skrivs det om Lance Armstrong igen. Det verkar aldrig ta slut alla skriverier kring att han eventuellt skall ha dopat sig någon gång. De som kommer med anklagelserna är personer som själva har åkt dit och deras trovärdighet är noll. Att lyssna på Floyd Landis är som att höra Kinas president snacka om mänskliga rättigheter.

http://sportsillustrated.cnn.com/2011/more/01/18/lance.armstrong/index.html?eref=sihp

Kan man inte en gång för alla betrakta de som ej har fastnat i en kontroll för oskyldiga, vilka andra kontroller skall vi ha, hörsägen?? Det finns få idrottsmän som testats så mycket som Lance Armstrong och han har aldrig testats positiv. Det är möjligt att det finns substanser som han käkade i samband med hans cancersjukdom som är upptagna på listor över dopningspreparat men de käkade han ju för att överleva och inte vinna cykeltävlingar.

Jag är så himla trött på häxjakten efter cyklister. Så fort ordet dopning dyker upp i samband med cykling så är tidningarna med Aftonbladet i spetsen där direkt. Självklart skall de som dopar sig bestraffas och testerna skall vara rigorösa. Jag vill hävda att cykelsporten är en av de allra renaste idag och de som fuskar åker ju dit en efter en. Skulle man testa idrottsmännen i de amerikanska proffsidrotterna som NHL och NFL skulle mängder åka dit. Hur kunde bröderna Sedin gå upp 20 kilo efter några veckor i Vancouver? Det var nog inte bara hamburgare.

Nu har kylan återvänt så cykla lugnt därute, det är skithalt.

3 kommentarer:

 1. Det här inlägget har inte åldrats särskilt väl...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har det inte. Tyler Hamiltons bok var en ögonöpppnare. Men jag tar inte bort inlägg där jag haft fel. Det vore fegt.

   Radera
  2. Den inställningen hedrar dig!

   Radera