onsdag 11 maj 2011

Far och soncykling


Cykelsporten är ingen större sport bland dagens ungdomar tyvärr. Cyklingen ökar visserligen generellt men det är mest bland oss 40-årskrisare som tycker att det är viktigare att spendera 20 loppor på Zipphjul än att ge något till välgörande ändamål. Jag tycker att det är synd att så få ungdomar tränar cykling och försöker dra mitt strå till stacken. Det finns inga klubbar för ungdomar i Värmdö eller Nacka så man får träna dem själv istället. Min son älskar cykling och vi har varit på flera cykelsemestrar med honom. Hans lillebror har ännu inte fått den benstyrka som behövs och har fått hänga med i kärran. I sommar blir det dock premiär för honom att cykelsemestra med egna ben då vi åker till Frankrike på cykelsemester.


Härute på Värmdö finns det fina skogsstigar att cykla på. Det går att göra många olika turer men det saknas backar och härlig utförskörning men man kan ju inte få allt på en ö. Som förälder lever man länge på den glädje som ens barn utstrålar när de gör något de verkligen gillar. Att cykla med min 9-åring är underbart varje sekund och vi har så mycket att prata om och det finns så mycket att se.


Undrar vad som kom först, vägbommen eller trädet? Hursomhelst är det inga svårigheter med att bommen är stängd sedan länge, det går bra att cykla bredvid. Jag längtar redan till nästa tur med sonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar