söndag 22 maj 2011

Snyggt Thule

Jag hade lite problem med min förra cykelhållare. Det var inget fel på själva hållaren men den fungerade inte ihop med vår bils baklucka. Thule hörde av sig efteråt via bloggen och jag kunde reklamera hållaren utan problem. Jag fick fortsätta att leta efter en hållare som passar vår bil, en Opel Zafira och hittade nu denna. Vi har numera en VW Sharan och cykelhållaren passar lika bra till den bilmodellen med sin långa baklucka.


Thule Euroclassic G6 LED 929 som passar till tre cyklar. Jag köpte till en extra hållare då vi är fyra som cyklar i familjen. Den här monteras blixtsnabbt trots att den är ganska tung, ca 20 kg. Det är lätt att montera cyklarna och de sitter fast ordentligt.


Fördelarna med att ha cyklarna på dragkroken gentemot att ha dem på taket är många. Bilen får ingen högre bränsleförbrukning, det blir tystare i kupén och cyklarna blir inte nedsmetade med en massa insekter som man inte får bort. Det är dessutom mycket enklare att lasta cyklarna samt väldigt mycket enklare att montera cykelhållaren på dragkroken än att montera takräck. Man behöver inte heller vara rädd för att köra sönder cyklarna om man missar höjden på låga broar eller tak. Men allt förutsätter att det går att tilta hållaren så att man kan öppna bakluckan.


Den här gör allt detta. Vår bil har en mycket långt neddragen baklucka och det behövs en ordentlig vinkling på hållaren för att man skall kunna öppna bakluckan. Men detta går hur enkelt som helst med denna hållare. Dessutom finns det en möjlighet att flytta de vajrar som håller fast hållaren när man tiltar till ett läge som möjliggör en ännu större vinkel, men det är inte nödvändigt på vår bil. Jag kan verkligen rekommendera denna cykelhållare. Gediget byggd och enkel att montera och använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar