måndag 6 juni 2011

Zlatan

Någon engelsk fotbollskrönikör som jag aldrig har hört talas om säger att Zlatan är en nolla och alltid underpresterar. Han heter Martin Lipton och är tydligen chefskrönikör på Daily Mirror. När jag hörde hans namn trodde jag att det var mannen som uppfann tepåsen.


Zlatan har vunnit ligorna i alla länder han spelat i med sina klubblag. Under förra sejouren i Italien vann han italienska skytteligan. Jag har svårt att sälla mig till dem som tycker att han är en nolla och underpresterar. Milan står ju och faller med honom och vinner man skytteligan i Italien kan man per definition inte vara en nolla. Tepåsemannen försöker väl få bort fokus från det faktum att England höll på att torska mot stornationen Schweiz i EM-kvalmatchen häromkvällen, men lyckades få till en poäng. Jag var i London i helgen och jag såg många slokörade människor ta sig fram genom staden. Engelska ligan är världens bästa fotbollsliga, men det är ju inte tack vare engelsmännen direkt, förutom mina hjältar som Frank Lampard och John Terry. Som landslag är England otroligt överskattat och underpresterar alltid. Det var bara under Svennis träning som de lyckades med något. Jag har själv haft Svennis som gymnastiklärare och vet vad han går för. Sverige har inte förlorat mot England i fotboll sedan sent 60-tal. Något som ingen engelsman jag har pratat med kan ta in.

Jag gillar verkligen Zlatan och han är en sjukt skicklig fotbollsspelare och en stor idol för många ungdomar. I mitt favoritlag Chelsea hade han kunnat vara en stor tillgång. Tänk om Mou kunde komma tillbaka och ta med sig Zlatan till Stamford Bridge, vilken underbar nyhet det skulle vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar