lördag 30 juli 2011

Härliga MTB-stigar i Idre

Jag har lämnat racern hemma och tog istället med MTB:n till Idre denna gång. Hela familjens cyklar är med och Idre är ett suveränt ställe för både familjecykling och lite mer utmanande "trail riding". Jag föredrar ju att cykla racer men det finns en stig häruppe som är riktigt kul och utmanande. Stigen utgår egentligen från toppen och är markerad med röda cyklar. Tanken är att man tar liften upp och cyklar ned. Det är ingen downhilltur, det finns sådana också, detta är mer av en trail. Men jag som gillar uppförscyklingen tar inte liften utan cyklar uppför också. Backen upp som man cyklar på är en väl tillplattad väg för arbetsfordon men den känns rejält i benen.


Uppe på Idrefjäll från denna väg möts man av mellanstationen på Nordliften. Det man som vanligt får akta sig för häruppe är renar, de står mitt i vägen ibland och jag har varit nära att krocka med dem i 70 km/h. Denna grupp stod och sökte svalka från liften.


Tar man 6-stolen upp från Väst startar stigen med denna utsikt. Det är bedövande vackert häruppe och stigen är väldigt inbjudande. Inte så mycket rötter och sten, bara att köra.


Här är det utlagt en liten spång för en myr som leden går över. Det gäller att pricka spången annars fastnar man men att åka omkull här gör inte så mycket då man landar mjukt.


Nere i skogslandet ser stigen ut så här. Ljungen har nu börjat att blomma vilket tyder på att sommaren snart är slut. Kanske inte så kul att sommaren håller på att ta slut men det är trevligt att det fortfarande blommar ute i naturen. Ljungen blommar dessutom ganska länge. Fortsättningen av stigen leder ned till 6-stolens dalstation. Men det går att kombinera denna tur med flera olika leder. Ledcyklingen häruppe är ganska tuff, stigarna har många rötter och stenar och det är svårt att hålla en hög hastighet och det känns i njurarna. Men naturen är oslagbar och det finns hur mycket som helst att cykla på, både för racer, cross och MTB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar