torsdag 15 september 2011

Det blir en tung höst

Pendlandet och träningen görs nu mer och mer på crossen ju längre in på hösten man kommer. Det regnar nästan varje dag och finracern vill jag inte smutsa ned. Jag har haft ett par Continental Cyclocross Race på crossen. Fantastiskt lätta och snabba däck med mycket bra kurvtagningsförmåga. Men de har ett stort problem och det är det obefintliga punkteringsskyddet. I våras hade jag sex punkteringar innan gruset efter vinterns sandning var uppsopat. Nu i höst har jag hittills haft två punkteringar. Alla punkteringar är under pendling till jobbet, jag har inte fått någon punktering på mina träningsrundor.


På racern kör jag Continental GP 4000S och jag har inte haft en punktering på 600 mil (de är nu dock totalt utslitna). Jag letade efter nya däck till crossen och hittade Contis Cyclocross Plus. Samma däck som racemodellen men med ett kraftigt punkteringsskydd samt reflexer runt hela däcket. Perfekt för pendling bland alla glasbitar och annat som man utsätter däcken för. Dessa däck är dock omöjliga att hitta i Sverige så jag köpte dem på Bike24. Jag har nu kört dessa ett tag och hoppas på en punkteringsfri tillvaro, det är så irriterande att byta slangar när man är på väg till jobbet och oljiga händer funkar dåligt på kundmöten.


Men däcken väger ca 800g till skillnad mot racemodellens 350g vilket totalt blir ett knappt kilo extra. Det är väldigt mycket, dessutom har jag en ganska tung lykta på cykeln så crossen väger några fler kilo än racern och det märks. Dessa däck är nog inget för tävling men slipper jag byta slangar en regnig kväll i mörkret ute på Värmdölandet kan jag leva med vikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar