onsdag 25 januari 2012

Älskade IdreJag skulle kunna bo i Idre. Bättre skidåkning, cykling, fiske och golf än på Värmdö där jag bor. Eftersom vi har en stuga där tillbringar vi många veckor på denna underbara plats under alla årstider. Jag och min äldste son tog en långhelg för att prova våra nya skidor. Kallt, gnistrande vit snö och välpreparerat. Bara att glida i en transportbacke och se solen skina genom talltopparna och höra knastret under skidorna är värt resan upp.
Ostsidan har begåvats med nya backar och en bättre dragning i fallinjen. Till detta har också en gammal trestolslift och två mindre liftar ersatts med en modern sexstolslift samt en mindre knapplift. En ansiktslyftning som Idrefjäll behövde. Lite synd är att den gamla klassiska värmestugan nu är riven. Där har många frusna själar värmt upp sig. Som många av er vet är Idre ett riktigt köldhål, även om det oftast är betydligt varmare uppe på fjället än nere i byn.Nya sexstolen som gör resan upp mycket enklare och inte minst för oss med ett barn på varsin sida. Den gamla trestolen slog i smalbenen med en väldig kraft samtidigt som jag lyfte upp två barn, kanske det är därför jag har så starka vadmuskler.
Jag provade mina nya slalomskidor, nåja inte fabriksnya. Jag köpte paret i våras av en världscupåkare, jag behövde ett par nya slalomskidor 165 cm med lite snabbare sväng och bättre kanter. Som synes har min son helt andra preferenser vad det gäller skidor, hans mål är parken och har inte som jag Ingemar Stenmark som idol. Mina skidor gick mycket bra, det är riktigt kul att åka på slalomcarvers, svängradien gör att de är väldigt lekfulla men hög fart skall man passa sig för, då använder jag mig hellre av mina GS-skidor, de är betydligt stabilare i fart. Jag hade inte före förra säsongen åkt på tävlingsskidor på över 20 år. Efter att jag tävlade i ungdomsåren har jag bara hållt på med topptursskidåkning (randonné), det gör jag i och för sig nu också men jag tog upp veteranslalom förra vintern och det är nog något av det roligaste jag har gjort på många år.
Det är så otroligt kul att se nya generationer fostras i vad jag anser vara världens finaste sport. Det var storslalomtävlingar denna helg och jag stod länge och beundrade alla dessa barn i olika åldrar som kör så bra. Jag minns själv hur kul detta var.Den nya toppstugan är en vinnare för Idrefjäll. Det är som sagt ett ganska kallt tillhåll och vi är många som önskat oss en värmestuga på toppen. Nu finns det en mycket fin och hemtrevlig sådan där jag misstänker att jag kommer att tillbringa alltför mycket tid. Allt mitt cyklande de senaste åren har gjort att jag minskat nästan 10 kilo i vikt och det märks då jag är så frusen numera. Jag längtar redan tillbaka till Idrefjäll men det blir nog inte så mycket mer där denna vinter då vi åker längre bort på vinterloven i år. Jag får komma tillbaka i vår för cyklingen istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar