fredag 3 februari 2012

Expressen skriver om CykelliberalenUtmärkte Björn af Kleen på Expressen cyklade in med mig en morgon i december för att göra ett reportage om oss medelålders män i lycra. Vi får ju utstå en hel del smälek, inte minst från Dagens Nyheters präktiga ledarskribenter. Men Björn gjorde ett mycket bra reportage kring detta fenomen och var framför allt inte raljant. Vi hade en suveränt trevlig cykeltur och hans stora litteraturintresse var till stor behållning för mig som också läser mycket. Jag pratar mest med mig själv när jag cyklar och det blir ibland lite enahanda diskussioner.

Jag kom på häromdagen att jag aldrig bloggade om detta reportage och det finns fortfarande att läsa här. Jag vill samtidigt göra lite reklam för Björns bok "Jorden de ärvde". En suverän skildring av Sveriges fideikommisser och hur de har överlevt den svenska samhällsomdaningen. Han placerar boken perfekt i 1900-talets Sverige och inte minst det märkliga i Socialdemokratins agerande angående arvsrätt och stora markegendomar.

1 kommentar:

  1. Fina bilder, särskilt den med pulkan med Joar framför Städjan. Jag tycker dock att längdåkning är den absolut bästa vintersporten. B.af Kleeens bok är en höjdare. (Särskilt för en sh/hi-lärare kanske.)

    SvaraRadera