onsdag 1 februari 2012

Lite för kallt nu


Jag har bara tävlat i två idrotter, golf och utförsåkning. Båda är utomhussporter där vädrets makter ofta är något jag måste ta hänsyn till. Det kan blåsa, regna, snöa och både vara väldigt varmt och väldigt kallt, men det är väldigt sällan vädret gör att jag inte tränar eller tävlar. På golfbanan är det åskväder som är det man skall se upp med. I utförsåkning är sikten väldigt viktig, i synnerhet i fartgrenarna, och tävlingarna ställs in vid dålig sikt.
Men nu tar jag en paus i cyklandet. Mina tår som har fått utstå mycket kyla genom åren pallar inte 10 minusgrader längre, i alla fall inte i ett par cykelskor. Låt vara att skorna är i Gore-Tex och att jag använder ullstrumpor. Lite synd då det nu är otroligt fina dagar i det rekordhöga lufttrycket. Det är inte heller bara jag som ger upp. Jag såg att våra JAS-plan har problem med instrumenten när det är extrema högtryck och får stå på marken.
Isen lägger sig nu på Skurusundet. Min svägerska bodde här för några år sedan. Ägarna till huset som de köpte av sade att sundet inte fryser så ofta. Men de måste ha refererat till 90-talet. Under de år som min svägerska bodde här frös sundet de flesta vintrar och isen blev så tjock att det gick att åka skridskor på den.Isen runt stadshuset lägger sig nu också. Det blev vinter även denna gång om än inte med så mycket snö. Men det kan ju fortfarande komma. Som boende på Värmdö är vi vana vid att det kan komma ganska stora mängder då havet fortfarande är öppet och kalla vindar ligger på från öst. Prognosen just nu säger detta och lite mer snö skulle inte skada. Men jag tar en paus nu från cyklandet, utomhus vill säga. För till skillnad från utförsåkning och golf kan jag cykla inomhus på trainern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar