tisdag 20 mars 2012

Nackavärmdöposten intervjuar Cykelliberalen

Fotograf Elisabeth Ubbe


Jättekul att även vår tidning Nackavärmdöposten uppmärksammar cykelpendling och min cykling. Jag missionerar gärna för detta med cykelpendling och det går alldeles utmärkt att cykla tre mil till jobbet under alla årstider. Nåväl jag kör inte om det är under 10 minusgrader, men i övrigt är det inte mycket som hindrar mig. Cykelvägen från min bostad till arbetet i centrala Stockholm är huvudsaklingen mycket bra och det vore kul om fler utnyttjade denna möjlighet.

Här är länken till artikeln i Nackavärmdöposten.

6 kommentarer:

 1. Hej, jag cykelpendlar till Vasastan från Mörtnäs nu när det är barmark, bra träning inför Vätternrundan. Skrev ett mail till gatukontoret igår om gruset men de ville vänta någon vecka för att det kanske kunde komma mer snö och is.. Så resonerar uppenbarligen inte Nacka kommun där det är helt rensopat. Well, snart har väl även Värmdö märkt att det är vår :-). Läste artikeln och kan ju bara hålla med om dina kommentarer om rutten in till stan, bra.

  SvaraRadera
 2. Härligt med en till. Vi är några till som pendlar mellan Värmdö och stan, men inte så många under den kalla årstiden. Tyvärr är det likadant år efter år på Värmdö med både plogning och sopning, Nacka är på direkt men Värmdö väntar och väntar. Grisslingerakan är också ett stort problem som politikerna inte orkar ta i. Jag är rädd att det kommer att hända en svår olycka där innan kommunen reagerar. Jag är mest rädd för barnens säkerhet när de cyklar där.

  SvaraRadera
 3. Hej igen, lustigt nog så är jag med på bilden i NVP :-). Fast utan cykel den dagen, annars kunde vi kört tillsammans. Nu kör jag bara ut/in på Älgstigen men det är ändå klart struligt. Gående som skall passeras på en yta som är 1m bred är i minsta laget. Fast jag tar det lugnt, gapar inte utan väntar tills de ger lite plats. Vi syns säkert vad det lider... Hälsar Ingvar W

  SvaraRadera
 4. Hej Rikard. Såg artikeln i NVP om cykelvägar och sandning. Det finns en websida som heter Cykelradion.se där Anders Adamsson (gammal proffscyklist) och Tomas Jennebo (journalist och cykelfantast) har trevliga program med jämna mellanrun. Det är podradio-program som går att ladda ner och lyssna på när man vill. I ett program så tog man upp det här med sk cykel highways där man i vissa kommuner (Örebro bl a) prövar med att reservera en del av cykelbanan till förmån för cyklister som kör extra fort. Det vore något för din sträcka från Gustavsberg in till Stockholm. Själv bor jag i Älta och jobbar i centrala Stockholm och har en bra vägsträcka mellan Älta och Sickla som är bred. Jag cyklar inte på vintern utan börjar när sanden är borttagen vilken den ännu inte är i min del av Nacka.

  Jag skall med intresse följa din blogg och se hur det utvecklar sig med cykelleder i Nacka - Värmdö området. Ha en bra cykel säsong

  SvaraRadera
 5. Hej Claes-Göran och Ingvar. Kul att ni läste reportaget och min blogg. Det är på många sätt bra ordnat i Storstockholm för cykelpendling anser jag. Brukar cykla till de andra kranskommunerna också för att skapa mig en uppfattning. Men med ganska små lösningar som uträtande av 90-graderskurvor och borttagande av objekt som skymmer sikt kan det blir mycket bättre. Där är Nacka kommun mycket mer lyhörda för brukarnas synpunkter än vad som är fallet med Värmdö och Stockholm. Men nu finns det ju ett "Cykelborgarråd" i Stockholm som är genuint intresserad av detta med cykelpendling och borgarrådet Ulla Hamilton cyklar mycket också. Ju fler vi blir desto bättre blir då samtidigt förutsättningarna tror jag.

  SvaraRadera
 6. Idag var det sopat 100 meter till efter rondellen upp mot kyrkan i Gustavsberg :-), alltid något.

  SvaraRadera