söndag 29 april 2012

Bara lite sand kvar nu Värmdö

Till slut blev även cykelbanor och gångbanor på Värmdö sopade. Principen borde vara att den sand man strör ut skall sedan tas upp. Men eftersom det inte verkar vara samma entreprenörer som sandar som sedan sopar så fungerar systemet väldigt dåligt. Nu är det ändå till övervägande delen färdigsopat på cykelbanorna, men inte riktigt överallt.


På cykelbanan mellan Grantomtaskolan och under viadukten ligger all sand kvar. Detta är särskilt olyckligt för just här cyklar väldigt många väldigt små cyklister. I kurvan efter viadukten har jag sett flera barn cykla omkull då det är rena rullgruset där. Av någon anledningen missade den som sopar denna del då cykelbanan efter och före denna del är sopade. Det är just detta som är så märkligt, att sopningen inte körs efter samma kartor eller schema som när man sandar.


Grisslingerakan, denna gudsförgätna kombinerade cykel- och gångbana. Sveriges i särklass farligaste! Så länge Värmdö kommun inte har några som helst ambitioner att göra utrymmet här säkrare för oss cyklister och gående kan de väl i alla fall hålla den rensopad. Det är stora risker att cykla där nu på allt grus som är kvar. Jag cyklar nu på bilvägen istället tills denna cykel- och gångbana är ordentligt rensopad.


Cykelbanan mitt emot Delselius, bakom Grisslinges busshållplats är ytterligare en av dessa cykelbanor som helt enkelt glöms bort. De glömdes inte bort i vintras då det ligger drivor av sand här. Även på denna plats utgör sanden en livsfara då kurvan efter hållplatsen är väldigt tvär och framhjulet glider på gruset.

Överhuvudtaget är det inte sopat kring busshållplatserna längs med väg 222. Varför förstår jag inte, de entreprenörer som vräker ut all sand borde också vara ansvariga för att ta upp den. Det tål att återigen påpekas att både Nacka och Stockholm kör med sina sopmaskiner flera gånger över cykelbanorna. Värmdö kommun tror att det bara räcker med en gång.


2 kommentarer:

 1. Tjena, nu har man faktiskt sopat Grisslingerakan, och det två gånger :-). Fast vad gör de där nya bommarna vid cykelbanan vid Kommunhuset för nytta och för vem? Och varför just där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tänkte precis samma sak igår när jag cyklade förbi bommarna. Det enda jag kan komma på är att de som arbetar på kommunhuset ska slippa ta hänsyn till gående och cyklister som korsar vägen. Bra att de sopar Grisslingerakan, alltid något att glädjas åt.

   Radera