tisdag 19 juni 2012

Farligast på cykelbanan - memmksDet finns en grupp cyklister som är de allra farligaste på cykelbanan. Det är medelålders män med kartongcykel, en memmk. De är lätta att känna igen på sina hybrider eller sportracers, oftast av märket Scott och inhandlade i kartong från typ Cykloteket. Signumet är att cykla så fort de bara kan på cykelbanorna och inte följa några som helst trafikregler. De bor oftast precis utanför tullarna som till exempel i Hammarby Sjöstad, Nacka eller Bromma. De har aldrig över en mil till jobbet varför de måste maxa hastigheten på deras korta träningsrunda. En mil är ingen träning och därför orkar en memmk inte cykla Vätternrundan. En memmk känns också ofta igen på att de klär sig i Assos, de har hört att det är de bästa kläderna. Ungefär som att köpa Galvin Greenkläder om man spelar golf.Apropå golf är cykling en memmks nya golf. Memmks började spela golf i början av 90-talet då så många andra gjorde det. Som alla andra nybörjare visar de sin osäkerhet genom att köpa kläder från just Galvin Green. Det finns inget tydligare tecken på att vara nybörjare i golf än att just klä sig i de kläderna. Men en memmk fick aldrig bättre än 17 i handicap och började efter en stund att tröttna och måste då hitta något något nytt. De såg då en annons i Dagens Industri om att gå en jägarexamenkurs på något slott i Sörmland. Memmks är dock väldigt dåliga skyttar och lyckades bara precis träffa lerduvan vid uppskjutningen och lyckades efter det nästan aldrig träffa något djur. Lyckades de dock träffa något djur vågade de inte ta ur djuret av rädsla för att smutsa ned sina fina jaktkläder som de nyligen inhandlat på en jaktaffär i Stockholms innerstad.En memmk läser inte böcker men prenumerar gärna på Teknikens Värld för att läsa om det senaste testet av någon ny Audi. De kör gärna just Audi och då en Q7. Alla trafikanters nemesis. När en memmk sitter i sin Q7 struntar han även där i alla andra trafikanter och naturligtvis också i andra cyklister.

3 kommentarer:

  1. Håller inte med! Den farligaste cyklisten är alla Skeppshults/Kronancyklister som knappt orkar ta sig över Västerbron och som vinglar som om de vore fulla. Ibland har de en datorväska nödtorftigt fastspänd på pakethållaren. Jag har själv varit med om när de lossar nedför där de gärna håller samma fart som jag med carbonhoj och hjälm (vilket de oftast saknar)

    SvaraRadera
  2. Var du på dåligt humör just denna dag? M

    SvaraRadera
  3. *skrattar* Det var en riktigt rolig text, även om jag inte kan alla termerna, så greppar jag vilken typ du försöker beskriva. Det är sådana som får mig att vilja åka hem, när jag någon gång besöker Stockholm. För dom finns i så många tappningar och former och jag kräks nästan.. gillar genuina människor som vågar vara sig själva, inte de som är som osäkra tonåringar å har råd att köpa en image med de "rätta"; men inte tid att leva för att de jobbar så mkt för att få råd med alla grejerna..

    SvaraRadera