onsdag 18 februari 2015

Fick svar från Trafikverket angående Skurubron

Skurubron i Nacka är ett sorgligt kapitel för oss cyklister. Av någon anledning ansvarar Trafikverket för underhållet av cykelbanan på bron. Det ansvaret lämnar en hel del att önska. Jag filmade hur det såg ut där den 18 januari och mailade filmen till Trafikverket.



Som ni ser är det inte möjligt att cykla på bron. Det är fullständigt livsfarligt. Nacka kommun gör ett fantastiskt arbete med kommunens cykelbanor på vintern. Det är så synd att deras fina arbete förstörs av Trafikverkets oprofessionella inställning. Jag möter ofta cyklister på bron som är irriterade på Nacka kommun och som inte känner till att detta är Trafikverkets ansvar. Ibland undrar jag om ens Trafikverket känner till detta.

Nåväl, jag mailade till dem och undrade hur de varje år missar att underhålla denna cykelbana. Efter ca fyra veckor kom ett svar:

Hej Rikard!

Tack för ditt mail och filmen du skapat. Jag vill börja med att be om ursäkt för det sena svaret.
Det finns skillnader mellan standarden på vinterunderhållet mellan Nacka kommun och Trafikverket.
Detta gör att det kan verka som Skurubron inte är plogad när det är helt snöfritt på Nacka kommuns GC-vägar.
Nacka kommun saltar den anslutande GC-vägen vid Skurubron, vilket gör att det kan ligga oplogad snö på Skurubron.
Sen är själva bron en logistisk utmaning, då varje gång plogbilarna plogar bilvägen, så blir det modd på GC-vägen.
Rutinen kring detta förbättras kontinuerligt då driftentreprenören är ny.

Ett ganska standarbetonat svar. Jag har cyklat över denna bro i tolv år. Det har aldrig varit bra skötsel av cykelbanan här på vintern. Jag har oerhört svårt att ta in att "...rutinen kring detta förbättras kontinuerligt...". Den förbättras ju inte ett enda dugg.