tisdag 1 november 2011

Använder inte ringklockaJag använder inte ringklocka när jag cyklar. Detta av två skäl. För det första är det sällan någon som hör när man plingar då de flesta gångtrafikanter har hörlurar långt instoppade i öronen och hör då ingenting från världen utanför iphonen. För det andra så reagerar de få som hör ringklockan med bestörtning och blir väldigt upprörda och vänder sig om med sur min istället för att gå åt sidan. Ringklockan skulle inte behövas om vi cyklister bara höll oss på cykelbanan och gångtrafikanter bara på trottoarer och den delen av cykelbanan där man skall gå. Den respekten gångtrafikanter har för bilvägar borde de även ha för cykelbanor.

3 kommentarer:

  1. Jag använder ringklockan ibland när jag kör om andra cyklister och det är smalt. Inte bara för fotgängare alltså. Gamla tanter brukar också uppskatta väldigt mycket när jag i god tid plingar om jag bedömer att det är lite trångt. Sen cyklar jag förbi försiktigt. Brukar aldrig vara ett problem. It's all about love and care och kommunikation. Sen finns det förstås människor som aldrig blir nöjda och ska klaga hur man än gör, men de får man inte bry sig för mycket om... släng iväg ett litet leende till dem bara!

    SvaraRadera
  2. Spelar roll om de blir sura, huvudsaken är väl att man inte kör på dem.

    SvaraRadera
  3. Jag anser att det borde vara lag på att ha ringklocka på cykeln. Prova att cykla i Umeå i rusningstid på våra cykelbanor utan ringklocka. Det är hart när omöjligt. Och om någon blir sur får de bli det. Det här handlar om trafiksäkerhet, så jag har svårt att förstå åsikten om att inte anävnda ringklockan, då kan man ju rent logiskt säga samma sak om cykellyset.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.